2013 blev endnu et fantastisk år for Martin Brygmann.

Det var året, hvor anmeldelserne af succes forestillingen  ”En kort en lang” på Ålborg Teater, hvor Martin Brygmann har skrevet 8 nye sange, og Martins rolle som Lord Farquaad i musicalen Shrek konkurrerede med hinanden .

”En Kort en Lang” blev den største succes på Ålborg Teater nogensinde og Martins nye sange, sammen med klassikerne Vent på Mig, og En Kort en Lang fik publikum til skiftevis at græde og grine og bekræftede endnu en gang hvilket kæmpe sangskriver talent, Martin er i besiddelse af.

Efter i mange år kun at have optrådt på scenen med eget materiale, var det en kæmpe udfordring for Martin at tage livtag med den svære rolle som Lord Farquaad, men det lykkedes i den grad at få publikum til at elske den lille, u-elskelige gnom-konge. Bag opgaven lå et halvt års træning i at være på knæ i hele stykket og kunne synge samtidig. Men som i alt, hvad Martin kaster sig ud i, gav forberedelserne pote, og Martin så ud til at lege sig igennem stykket, der sluttede med Lord Farquaad entusiastisk spillende trommer til den store fest. Hvilket var en god reminder om, at Martin er en super god trommeslager..

Kult figuren Todd, som Martin lancerede i showet ”De fleste ulykker sker med lemmet” fra 2011, fik igen spredt glæde og ikke mindst forundring ved mange arrangementer over det ganske land bl.a.sammen med Kgl. Balletdanser Astrid ElboNørrebros Teaters Late Night, og det lykkedes ham at sjæle scenen fra Martin og lave sit eget show på Bremen i forbindelse med Zulu Comedy Festival. Martin var allernådigst med som gæst, en bitter én, der syntes sig overhalet af Todds figur. Sådan kan det gå, når livsglæden tager over.

Martin Brygmann er igennem årene blevet en kærkommen gæst hos forskellige symfoniorkestre og brass bands, det gentog sig også i år bl.a. med et meget vellykket samarbejde ved Copenhagen Phils Nytårskoncerter og Odense Symfoniorkesters Julekoncert sammen med bl.a. Maria Lucia. Derudover er Martin blevet mere og mere efterspurgt som konferencier og underholdt ved en lang række store events over hele landet rækkende fra Hammarshus Fair Trade Festival over Ekstrabladet og Politikens skole arrangement, til Rent Liv i Skive og Odenses H.C.Andersen Festival til Danish Beauty Awards Show med Chrstiane Schaumburg-Müller. Derudover var Martin konferencier og underholder ved en lang række store firma events.

Martin Brygmann rundede året af med endnu en omgang fantastiske anmeldelser for sin rolle som den elskelige og forvirrede snemand Olaf  i tegnefilmen Frozen og med at få tildelt årets MANDIG pris på mandemessen i Tap 1.

Komponist, sanger, musiker, skuespiller, komiker, konferencier og kreativ idémand….igen og igen viser Martin Brygmann gennem sit arbejde, hvor mange talenter han har at spille på. Det er kun timerne i døgnet, der sætter grænser. Vi venter med spænding

Pressemeddelelse 2013

Da Martin Brygmann trådte ind i 2012 fik han lagt sit nok mest udfordrende år bag sig. Det musikalske one-man/comedy show ”De fleste ulykker sker med lemmet”, var færdigspillet efter en lang periode på Bellevue teatret og en efterfølgende Danmarks turné. Det var et show, der afspejlede Martin Brygmanns mangfoldige talenter. Her havde han selv skrevet showet, der udfordrede de eksistentielle vilkår, når man bliver voksen-voksen. Martin havde lavet alle figurerne, al musikken og alle sangtekster, samt indspillet en CD, lavet små filmklip til youtube, samt en DVD. Kort sagt en total produktion.

2012 skulle vise sig helt anderledes. Figuren Todd, den australske multi-dance-krops-kunstner fra showet, blev en af de mest efterspurgte underholdere i Danmark. Martins musikalske foredrag om kreativitet med udgangspunkt i showet, kom på landevejen. Spejdernes Landslejr 2012 hyrede Martin til at lave deres nye lejrsbåls/ slagsang, som på Brygmannsk vis intelligent vendte op og ned på spejdernes image og viste den rummelighed bevægelsen indeholder. Sangen blev lanceret med en meget anderledes video, ligeledes skabt af Martin, som efterfølgende optrådte med et 40 mand stort spejderkor på Landslejren  foran 40.000 spejdere og ikke-spejdere.

Derudover har Martin været vært/konferencier ved utallige store firma events, hvor Todd selvfølgelig også dukker op. Det gjorde han også på Det kgl. Teater i ”Hübberiet”, da Nikolaj Hübbe fik ham hyret til at lave masterclass for Den Kgl. Ballet.

I den mere seriøse afdeling var Martin konferencier i en koncertrække med DR Vokalensemblet, hvor han fremførte digte af Catul  (84-54 f.Kr.) og egne tekster.

På TV siden har Martin Brygmann været tilbagevendende medvært hos Anders Breinholt i Natholdet. Showet ”De fleste ulykker sker med lemmet” er blevet vist i flere omgange på TV2 og TV2 Zulu. Dokumentarserien ”Felix rykker ind”, besøgte udover statsministeren, Medina og Anders Matthesen, også Martin, som blandt andet med stor ærlighed og udgangspunkt i egne oplevelser tog fat i emnet angst, dets konsekvenser og behandling, og da DR skulle lave sin store satsning i forbindelse med Spil Dansk Dagen, var Martin gennemgående figur og vært på showet, som bl.a. præsentererede Nabiha, Aura, Ida Corr, Caroline Henderson, Anne Linnet og mange andre.

Ind imellem alle konferencier, comedy, sang og TV opgaverne, er der også blevet tid til at skrive 8 nye sange, som indgår i den nye musical- satsning på Aalborg Teater, dramatiseringen af ”En Kort, en lang” med premiere foråret 2013. Derudover bliver der trænet til den yderst udfordrende opgave, rollen som Lord Farquaad i Shrek, også med premiere i foråret 2013, som også bringer en koncertrække med Copenhagen Phil (tidl. Sjællands Symfoniorkester), hvor Martin præsenterer Gershwin klassikere og ”hvordan ville Gerswhin arrangere Martin Brygmann?”, samt en arbejdstur for Fairtrade til Ghana.

Alt i alt et kig ind i en karriere, der afspejler alle Martin Brygmanns talenter, som komponist, sanger, musiker, skuespiller, komiker, konferencier og kreativ idémand med en evig nysgerrighed, lysende begavelse og et kæmpe overskud.

Pressemeddelelse 2012

Martin Brygmanns første solo-album udkommer på mandag d. 4. april

På mandag udsender Martin Brygmann solo-albummet ”De fleste ulykker sker med lemmet” – Martins første solo-studiealbum nogensinde. Og det på trods af, at Martin Brygmann gennem 15 år har været blandt den lille håndfuld musikere, der har leveret flest hits til de danske radio-stadioner.

Albummet indeholder 11 helt nye sange af og med Martin Brygmann. Titler som ”Jeg er forelsket i mig selv” og ”Sæt dig på mit ansigt” fortæller om et album, der sprutter af humor og overskud. Men tag ikke fejl – musikken er ærlig popmusik, der på ingen måde er lavet for sjov. Kombinationen af skæve tekster med absurde elementer og seriøse velproducerede popsange med hook-lines og omkvæd, der sætter sig, danner tilsammen et musikalsk særkende, der er ret unikt for Martin Brygmann.

At der skulle gå så mange år med en karriere indenfor primært musikkens verden, før Martin udgiver sit eget album, skyldes, at han har haft travlt. Travlt med at skrive til film og TV, til sine egne grupper Lex & Klatten og Det Brune Punktum samt til en række andre danske artister. Tiden har modnet Martin som sangskriver og pop-snedker. Undervejs målte KODA Martins hit ”Vent på mig” til at være den mest spillede sang på dansk radio i perioden 1993 – 2007. Og i den seneste udgave af Højskolesangbogen er tre af Martins sange kommet med.

De sidste to år har været ryddet til at forberede det one man show, som får premiere på Bellevue Teatret nord for København d. 5. maj. Og showet blev et godt afsæt til at skrive sange. Om albumudgivelsen siger Martin Brygmann selv:
”På dette mit første egentlige soloalbum har jeg for en sjælden gangs skyld ikke medtaget revl og krat, men reelt fravalgt en masse sange i forløbet, således at resultatet er blevet en fond, et nedkog, en rytmisk sovs, der over tid er blevet kraftigere og stærkere i smagen, og jeg opdager til min forbløffelse, at der slet ikke er passager på albummet, hvor jeg – når jeg lytter til det i selskab med andre – føler trang til at rømme mig endsige klirre med kopper.”

Albummet ”De fleste ulykker sker med lemmet” er produceret af Nikolaj Steen, Oli Poulsen og Martin Brygmann selv. Albummet udkommer på mandag d. 4. april digitalt og som CD på Mermaid Records.

Pressemeddelelse 2011

”DE FLESTE ULYKKER SKER MED LEMMET” – NU I HELE DANMARK

Torsdag den 6. oktober 2011 starter Martin Brygmann Danmarks-turné med sit første one-man show, ”De fleste ulykker sker med lemmet”.

Intet mindre end 500.000 danskere har nu set Martin Brygmanns skyggespil på nettet, hvor videoklippet med kropskunstneren Todds fra Brygmanns One-Man Show har været oploadet siden hans optræden ved Zulu Comedy Galla for blot en måned siden.
På torsdag og to måneder frem har danskerne nu også mulighed for at se hele one-man showet ”De fleste ulykker sker med lemmet”  live, når Martin Brygmann turneer Danmark rundt.

”De fleste ulykker sker med lemmet” er Martin Brygmanns første show på egen hånd. Martin Brygmann siger: Det er forbundet med så enorm en opperen følelse at skulle rundt i det ganske Danmark med mit show. Tanken om at skulle rundt i næsten alle afkroge af landet og vise alt det mærkelige vi har fundet på gør mig i uhørt hopla! Én ting er sikkert: Todd, Jørgen, Verner, Olga og undertegnede får en fest, også i turbussen!

Showet tager afsæt i nogle af de alter egoer, Martin oplever som dele af sin personlighed, og undervejs transformeres han fra én figur til den næste. Bl.a. møder publikum den australske performer og multi-kunstner Todd, musiklæreren Jørgen fra Ringhøj Gymnasium, den russiske champagne-pige Olga og undergrunds-poeten, Verner. Flere af figurerne fandt allerede inden showets premiere tidligere i år via en række små film på Youtube fundet vej til et stort publikum.

”De fleste ulykker sker med lemmet” var i foråret 2011 så stor en publikumssucces på Bellevue Teatret i København, at man valgte at forlænge spilleperioden. Både publikum og kritikere har haft det sjovt og har ladet sig begejstre over showet. Gaffa kalder det for et sjovt og rigtig vellykket show, og Politikens Lokalaviser taler om ”lyse påhit, geniale platheder og kropslig komik i særklasse,” og i dagbladet Information er det et “modigt og vanvittigt show”, “en udstilling af hans eminente præcision som komiker,” og anmelderen “nyder hans melodier, hvis skæve tonespring får den glad poprock til at vride om på harmonierne, så klicheerne får forrevne sener, og idyllen går af led.”

Musik spiller en stor rolle i ”De fleste ulykker sker med lemmet”. Forestillingens sange er komponeret af Brygmann og produceret af Nikolaj Steen, Oli Poulsen, Ole Kibsgaard og Brygmann selv og er tidligere på året udkommet som download og CD på Mermaid Records.

Pressemeddelelse

”De fleste ulykker sker med lemmet” er en stor publikumssucces.

Bellevue Teatret forlænger spilleperioden for Martin Brygmanns one man show.
Siden premieren på Martin Brygmanns første one man show, ”De fleste ulykker sker med lemmet”, har der været fyldt op i sæderne på Bellevue Teatret nord for København. Publikum har taget så godt imod showet, at teatret nu forlænger spilleperioden frem til d. 4. juni.

Martin Brygmann siger: ”Nu har jeg efterhånden stået der nogle aftener sammen med alle de dér besynderlige personer, der – helt uhørt og på frækkeste vis – bemægtiger sig min spændstige mandekrop. Og efter seriøse samtaler under to øjne med hver enkelt, må jeg som talsmand for gruppen nok tilstå at vi faktisk hygger os forbløffende godt med det – også selvom publikum griner os op i vores åbne ansigter.”
At Brygmann og hans alter egoer, der betræder scenen under i løbet af de ca. to timer, showet varer, Tidspunkterne for de enkelte forestillinger kan ses på  HYPERLINK “http://www.bellevue” www.bellevue.dk – billetter til showet kan købes samme sted.

Begejstrede reaktioner og turné til efteråret.

Både publikum og kritikere har haft det sjovt og har ladet sig begejstre over ”De fleste ulykker sker med lemmet”. Gaffa kalder forestillingen for et sjovt og rigtig vellykket show, og Politikens Lokalaviser taler om ”lyse påhit, geniale platheder og kropslig komik i særklasse.” Se flere citater på næste side.
Efterspørgslen på showet gør, at Brygmann tager på turné til efteråret, så også folk, der ikke er bosat nær hovedstaden, kan møde bl.a. den australske performer Todd, gymnasielæreren Jørgen og den russiske champagne-pige Olga. ”De fleste ulykker sker med lemmet” kan bl.a. opleves i følgende byer til efteråret: Frederikshavn, Horsens, Aarhus, Aalborg, Nykøbing Mors, Esbjerg, Randers og Herning. Flere byer er i skrivende stund ved at blive tilføjet turné-planen.

Showet optages af TV 2 Danmark
Den 3. og 4. juni optager TV 2 Danmark ”De eneste ulykker sker med lemmet”, som vil blive vist på kanalen omkring årsskiftet.