Bilerne i mit liv

Man kan sige meget om en mand ud fra hans bilvalg. Her fortæller komiker og skuespiller Martin Brygmann om de biler, der har sat hjulspor i hans liv.

1997-98

1984 Open Corsa A, rød

 

Radiosatire med Det Brune Punktum på P3.

Det var mine forældres bil, som jeg overtog, da de fik en ny. Jeg købte den for 500 kroner, så det var næsten en gave, men den var også meget gammel og døden nær. På den anden side var det jo fantastisk at få en bil. Jeg havde lige mødt min kone, så jeg kørte rundt og var meget forelsket, mens jeg ledte efter en parkeringsplads foran Radiohuset. Jeg husker også engang, hvor vi var en flok, der skulle på Café Dan Turèll fredag aften, og jeg ville gerne være sådan lidt smart og lave hjulspind, men det kunne den slet ikke. I stedet prøvede jeg at kaste den utrolig nonchalant ind på en parkeringsplads foran cafeen. Det gik bedre, men da vi så er stået ud, og jeg lige sender bilen et selvsikkert blik, opdager jeg, at der er et klistermærke for Ældresagen bagpå. Til sidst døde den helt i gården foran et værksted. Den måtte bugseres til skrot, men det var godt at vide, at den blev kørt helt ud.

1998-2000

1993 Ford Sierra, sølv

 

Optræder med Det Brune Punktum på Bellevue og udgiver cd.

Det var en bekendt fra byen, der havde den her sølvfarvede Sierra til salg. En dejlig bil og meget større end den gamle. Pludselig havde vi jo plads, og så havde den automatgear, fordi den engang havde kørt som handicapvogn. Det fik jeg smag for – det er jo mere vanedannende end heroin, så det har jeg haft lige siden.

I den periode lavede vi det første show med Det Brune Punktum på Bellevue og udgav en cd. Begge dele med meget stor succes, hvilket var helt nyt for mig. Pludselig tjente jeg faktisk penge, og så begynder folk at spørge, om man ikke også snart skal have en ny bil. Til sidst spurgte selv min revisor – og det elsker jeg, når revisorer gør, for så er det virkelig på tide. Derfor solgte jeg Sierraen, som også var blevet lidt træt og smårusten at se på.

2000-2009

2000 Golf Variant, 2.0 benzin, sølv

 

Turnerer med Det Brune Punktum, som også udgiver dvd. Desuden komponist, komiker og konferencier.

Jeg tænkte meget over, hvilken bil jeg skulle vælge, men jeg kan ikke rigtig forklare, hvorfor det blev en Golf Variant. Det gjorde det bare, og det var jo endelig en stationcar efter alle de år med små børn på cykler og i små biler. Og så blev det den første i en ubrudt række af tyske biler. Den havde gået 7 km, da jeg fik den, og over 330.000, da jeg solgte den til en aalborgenser. En dejlig bil, som mine børn stadig omtaler som Golfie.

2007-

2005 Audi A4, 2.4 sølv

 

Skriver og opfører sit første one-man-show, ’De fleste ulykker sker med lemmet’.

Så fik vi to biler … Jeg arbejder meget i Jylland som konferencier, komiker og den slags, og så kan jeg jo ikke efterlade familien uden bil. Derfor overtog min kone Golfen, og så skulle jeg have sådan en rigtig ’fars bil’. Jeg havde altid drømt om en Audi og set det som endnu et skridt mod bilernes himmel. Den her stod i Silkeborg og var en rigtig revisor-bil, pæn og god, men uden ekstraudstyr. Derfor fik jeg sat en ny cognacfarvet læderstue i den, og det er altså en god idé, for det gik op for mig, at det jo netop er det, der gør en bil brugt – at der har siddet en anden mand i førersædet. Min sadelmager syntes, det var en mærkelig farvekombination, men da den stod der, nærmest Ferrari-agtig med cognac-farvet læder på dørsiden, måtte han give mig ret i, at det var ret lækkert.

2012-

2012 VW CC, 1.8 TFSI, koksgrå

 

Komponerer musik til musical-versionen af ’En kort, en lang’ og træner til en rolle i musical-udgaven af Shrek.

Nu er det så min kone, der nyder godt af ’fars bil’-Audien, for nu har jeg fået en VW CC. I koksgrå med soltag og DSG-gear. En super komfortabel bil, der simpelthen kører så godt. Jeg har indimellem overvejet sådan en GTI-model, men jeg synes ikke, det klæder en mand i min alder, og jeg ville savne komforten på motorvejen hjem fra Jylland. Det er vigtigt at have det godt de steder, hvor man opholder sig meget.

Artikel fra EUROMAN